Plod moruše bílé (Morus alba) roste na ovocného stromu morušovníku (v minulosti byl morušovník používán k výrobě pravého hedvábí), který dorůstá až do výšky 15–18 m, zralosti plody dosahují v červenci až srpnu. Moruše je velikostí a tvarem podobná ostružině, je silný protioxidant (zdroj resveratrolu), zdroj vitaminu C, zdroj energie, podporuje trávení, slouží jako přírodní sladidlo, odbourává vnější tlak.
Moruše černé (Morus nigra) jsou exotické velmi chutné plody morušovníku černého mají černé bobule, které jsou zdrojem sacharidů, tuků, vlákniny, vody, bílkovin, omega 3 a 6 kyselin. Čerstvé plody jsou sladké, šťavnaté a jsou vhodné i pro sušení, kdy si zachovávají svoji sladkost. Obsahují až 78 % vody, 18 % cukru, 22 % sušiny, organické látky a pektiny.
Moruše bílá i černá má podobné účinky na zdraví.
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |